Hoppa till innehåll

Utbytesresidens inom dansområdet – Dance+

Nu kan du ansöka om ett två veckors långt utbytesresidens med Lithuania contemporary dance association i oktober 2023.
Dance+ är ett utbytesresidens mellan Litauen och Sverige. Två danskonstnärer kommer att antas till residenset, en från respektive land. Danskonstnärerna kommer att arbeta tillsammans en vecka i Litauen och en vecka i Sverige. Du som är danskonstnär i Västra Götaland är välkommen med din ansökan senast 14 augusti.

An artistic residence between two dance artists from Lithuania and Sweden, one from each country. The aim of the exchange residency is to explore the limits of movement beyond the normative canons of the stage and combine dance with unexpected activities/hobbies/occupations. “Dance +” is a connection between contemporary dance and the artist’s chosen activity – swimming, bread baking, knitting, or anything that is interesting and is relevant to the dance artist as a person.

Här hittar du mer information om residenset och om hur du söker, på engelska.
Observera att engelska även kommer att vara det gemensamma språk som används under residenset. Har du frågor, kontakta danskonsulent Eyrun Thorhallsdottir.