Hoppa till innehåll

Om Danscentrum Väst

En samlad kraft för verksamma inom
dans och  koreografi.

Vi förbättrar villkoren för danskonstnärer
och gör dansupplevelsen möjlig. 

Danscentrum Väst är en medlemsorganisation för koreografer, dansare, mim, performance – och nycirkusartister verksamma inom den fria scenkonsten i Västra Götalandsregionen (och även i Halland). Vi arrangerar daglig träning, workshops, master classes, residens, fortbildning och kompetensutveckling. Vi verkar konstnärs- och kulturpolitiskt med fokus på den fria danssektorns utveckling, för förbättrade villkor och stärkt infrastruktur nationellt och regionalt. Medlemmar representerar en rad olika genres och stilar.

Vi ingår bland annat i Kulturakademins branschråd, och i styrgruppen för Dansakademin. Utveckling av danskonst för barn & unga, och samarbetar på olika sätt med andra aktörer såväl inom som utom vårt fält. 

Verksamheten drivs med stöd från Västra Götalandsregionen och Kulturrådet. Projekt som genomförs stöds av Förvaltningen för Kulturutveckling (VGR) och Göteborgs Stad Kultur. Du kan läsa mer om våra aktuella projekt HÄR

Tillsammans med systerorganisationerna Danscentrum Norr, Danscentrum Stockholm och Danscentrum Syd utgör vi Danscentrum Sverige som är vår riksorganisation. 

Danscentrum Väst är medlem i Svensk Scenkonst.

Ärlegården som är Danscentrum Västs studio och kontor ligger i Majorna alldeles intill Mariaplan.

Vi sponsras av DCWäst och Mariaplans bokhandel. 

            

Tillgänglighet

Ärlegården är tyvärr  inte särskilt tillgänglighetsanpassad. Detta beror på att huset ligger avsides en bit upp på Gråberget. Fastigheten är gammal och toalettutrymmena är små. Danscentrum Väst samarbetar med Danskompaniet Spinn vars studio är helt tillgänglighetsanpassad.