Hoppa till innehåll

Internationella Dansdagen 2023

Sedan 1982 firas internationella dansdagen den 29 april över hela världen. I år firar Danscentrum Väst dagen genom olika arrangemang i samarbete med våra medlemmar och andra dansaktörer. Den 29 april genomför Dance Remainings för femte året Humanography, i år i området kring Götaplatsen med start kl 15:00 fram till kl 22:00. Den 25 april samtalar vi om koreografiska metoder, tillsammans med Dansakademin. Utveckling av danskonst för barn och unga. Missa inte heller Kulturskolan som firar dansens dag vid Röda Sten kl. 13:30-15:30. Mer om internationella dansdagen går att läsa här.

Vernissage

Finnekumla Dans & Konstscen, Vegby lördagen den 29 april kl 12:00-16:00. Grupputställning Sju konstnärer har skapat unika verk under sin vistelse i Finnekumla. Konstnärerna har tagit sig an platsen vilket resulterat i bild, ljud, video och skulptur. Medverkande konstnärer: Cha Blasco, Chuyia Chia, Benedikte Esperi, Linnea Jardemark, Mikael Olofsson Sagit Paulsson och Joakim Stampe. LÄS MER