Hoppa till innehåll

Dansrummet extended

  • Nyheter

Sinnen och scenkonst – konstnärliga möten med barn i autismspektrat

Ta del av erfarenheter från arbetet med föreställningen Vind – Blås mig!, byggd på Shakespeares Stormen. Vad kan det innebära att barn med autism möter professionell scenkonst och vad kan det ge oss som scenkonstnärer?Dansakademins Dansrummet presenteras denna gång i två sammanhängande delar:

WORKSHOP Koreografen Stina Hedberg delger tillsammans med dansaren Johanna Ehn sina inspirationer och erfarenheter från projektet Dansande Hjärtan. Deltagarna får prova på ”sensory games” och andra praktiker de använt i mötet med barnen på de särskolor de besökt under 2021 och 2022.

SAMTAL Här bjuder Dansakademin in till runda-bords-samtal. Vilka är våra utgångslägen och hur tar vi steget för att kunna arbeta med bredare perspektiv och mer inkluderande? Vi diskuterar utifrån frågorna Hur utvecklar jag mina perspektiv i min konstnärliga praktik? Vilka verktyg behöver jag ha med mig? Var står jag nu och vilket är mitt nästa steg?

Stina Hedberg inleder samtalet tillsammans med Jenny Sandgren Wahlström, verksamhetsledare för Språng och konstnärlig ledare för Konstra, som också fungerar som moderator.

DATUM 5 december
TID 14.00–17.30 (workshop 14.00–15.30 & samtal 15.45–17.30) PLATS Spinnstudion, Järntorget 7, Göteborg

MÅLGRUPP Dansrummet vänder sig till dig som är professionellt utövande scenkonst- när eller arbetar i ett nära angränsande område. Syftet med Dansrummet är att fördjupa samtalet om konstnärlig process och konstnärligt utvecklingsarbete riktat till den unga publiken.

ANMÄLAN Görs till dansakademin@regionteatervast.se senast 27 november.
Har du frågor tveka inte att höra av dig! Dansrummet är kostnadsfritt – först till kvarn!

page1image13123968