Hoppa till innehåll

Kommunkoreograf Vänersborg

  • Nyheter

Vänersborgs kommun och Förvaltningen för kulturutveckling utlyser nu 2-4 platser som kommunkoreograf i Vänersborg 2022–2023. Projektet ger en unik möjlighet för koreografer och danskonstnärer att arbeta i ett dansresidens, i en kommun, under ett helt år. Skicka in din ansökan senast 20 februari 2022.

I första hand söker vi befintliga grupper av koreografer/dansare med vana att arbeta tillsammans. Det går också att söka som ensam koreograf/dansare, då vi också kan skapa en helt ny konstellation för projektet. De sökande ska ha sin huvudsakliga verksamhet i Västra Götalandsregionen. Körkort inom gruppen är ett krav.

Vi söker danskonstnärer som vill experimentera med och utveckla sitt konstnärskap tillsammans med en kommun under ett år. Erfarenhet av att skapa för och arbeta med olika målgrupper är viktigt. Andra kvaliteter vi söker är nyfikenhet, lyhördhet och att kunna arbeta inkluderande med lokala aktörer och verksamheter. LÄS MER

Fotografer: Jerry Lövberg, Mattias Fredén