Hoppa till innehåll

Pengar – om kulturstöd för fria utövare

  • Nyheter

 
Digitala dagar 10 och 11 november kl 13.00–16.30

Två digitala dagar om kulturstöd för fria utövare. Medverkar gör en rad organisationer, stiftelser och kommuner som stödjer det fria kulturlivet. Dagen vänder sig till dig som vill veta mer om stöd till konst- och kulturprojekt, stöd och stipendier till enskilda konstnärer, ansökningsförfaranden och urvalsprocesser, mål, kriterier och prioriteringar.

Pandemin har slagit hårt mot det fria kulturlivet. Många kulturaktörer har förlorat arbetstillfällen, mist inkomster och förlorat sina jobb, men många har också funnit nya sätt att driva sina verksamheter framåt. När vi nu står inför en nystart av kulturlivet behöver kulturaktörer på olika vis stöd, stöttning och hjälp att navigera. Vi ser därför ett särskilt behov av att samla de viktigaste av dem som ger kulturstöd och stipendier till enskilda och aktörer inom det fria konst- och kulturlivet, till samtal i form av digitala dagar om kulturstöd. 

“Pengar – om kulturstöd” är ett årligt återkommande arrangemang av Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götaland. Medverkar gör en rad organisationer, stiftelser och kommuner som stödjer det fria kulturlivet. Liksom förra året blir dagarna helt digitala, vilket öppnar upp för fler att ta del av samtalen. 

Dagen vänder sig till dig som vill veta mer om:  

• Stöd till konst- och kulturprojekt  
• Stöd och stipendier till enskilda konstnärer  
• Ansökningsförfaranden och urvalsprocesser  
• Mål, kriterier och prioriteringar 

LÄS MER