Hoppa till innehåll

Jannine Rivel

Jannine Rivel är en koreograf, dansare, regissör och pedagog som arbetar tvärkonstnärligt med att skapa verk i relation till samtid och plats. Ett återkommande tema är våra sinnen och kroppars relation till rörelse och rumslighet. Begrepp som stillhet/rörelse, process och anatomiska rörelseprinciper är återkommande komponenter i hennes arbeten. Rivel skapar verk för scen och ”offentliga platser”, ett urval av produktioner är: ”verkningar”- Scenkonst Sörmland, ”Koreografiska utflykter” – Mer Dans åt Folket, dansfilmen ”ROSETTE” och installationsfilmen ”BEN”.

Rivel har visat sina verk i städer som Göteborg, Berlin, New York, Stockholm, samt i bibliotek, mataffärer, torg och skogar. Rivel undervisar även internationellt genom klasser och workshops  i Klein Technique™ med professionella organisationer, danskompanier och universitet som KHiO, Universitet de Barcelona, Universität der Künst, Gothenburg Opera, Dansalliansen (Sverige och Norge) m.fl.