Hoppa till innehåll

VIDGA VYERNA

ingår i Danslyftet, en regional satsning under ledning av Förvaltningen för Kulturutveckling, Västra Götaland.

VIDGA VYERNA

Som en del i den regionala satsningen Danslyftet ingår Danscentrum Väst som med Vidga vyerna  lagt fokus på tvärkonstnärliga samtal. Här får du lyssna på, ställa frågor till, diskutera med konstnärer från olika fält och som också arbetar inom den samtida dansen. Här finns dansande inslag, möjlighet till workshops mm. Medverkar gör dansare, koreografer, filmare, bildkonstnärer, tonsättare och musiker verksamma i Västra Götaland. Vad har till exempel koreografi och kampsport gemensamt? Vilket inflytande har den afro-amerikanska dansens estetik på den samtida dansens? Vad är det som attraherar filmare att göra just dansfilm? Följ med på en spännande resa genom att boka ett eller flera program.

I maj 2021 gjordes en inspelning av En kväll på Storan – med stöd från Göteborgs Stad Kultur som dessvärre inte kunde genomföras live på grund av pandemin. Kvällen innehöll tre utdrag. Om du som arrangör är intresserad av se dessa utdrag kontakta Nina Rajabi så får du tillgång till dem: 

nina.rajabi_danscentrumvast_se

Danslyftet – en regional satsning

I Danslyftet ingår Förvaltningen för kulturutveckling, Borås Stad, Vänersborgs Kommun, Uddevalla Kommun, Vara Konserthus, Riksteatern Väst och Danscentrum Väst.

 Mer om Danslyftet kan du läsa om  HÄR

Medlem i Riksteatern Väst? 

Vi samarbetar med Riksteatern Väst och är din förening medlemmar hos dem går det att boka direkt genom länken:

VIDGA VYERNA RIKSTEATERN VÄST

Inspelning Stora Teatern
Inspelning Stora Teatern