Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop: Viewpoint med Ann Jonsson

fredag, 22 oktober kl. 11:3017:00

En improvisationsmetod för dansare, mimare, skådespelare och koreografer 21-22 oktober

Kulturakademin i samarbete med Regionteater Väst, Dansalliansen, Danscentrum Väst och Masthuggsteatern

Kursbeskrivning

Viewpoints är en improvisationsmetod för att tänka fysiskt tillsammans i tid och rum på golvet. Metoden är ett effektivt verktyg för att skapa starka ensemblar, generera nytt material såväl som förändra befintligt material. Viewpoints kan också fungera som en analysmetod för sceniskt material, och kan utgöra grunden för ett gemensamt vokabulär i sceniskt skapande.

Viewpoints är en metod att arbeta genom tillsammans på golvet, såväl som att den kan fungera som ett tillägg till de tekniker, metoder, erfarenheter och verktyg du redan har i ditt skapande som praktiker. Metoden är likväl ett sätt att generera arbete, som en kontemporär, filosofisk blick på scenkonst och adresserar dans, skådespeleri, koreografi och regi.

Viewpoints skapades av koreografen Mary Overlie, som då artikulerade sex viewpoints. Metoden utvecklades senare till nio viewpoints av Anne Bogart och Tina Landau tillsammans med SITI company i USA, varav fyra relaterar till tid (tempo, varaktighet, impuls, repetition) och fem till rum (arkitektur, form, gest, topografi, rumsliga relationer).

Kursens syfte är att erbjuda en vidgad blick för Viewpoints, där metoden kan fungera som en utveckling, tillägg eller komplement till din redan befintliga praktik. Målet är att du ska lära känna eller utveckla dina kunskaper om Viewpoints för att ensam eller i grupp kunna hantera metodens vokabulär i praktik och teori. LÄS MER

Ansök senast 14 oktober på Kulturakademins hemsida!

Detaljer

Datum:
fredag, 22 oktober
Tid:
11:30 – 17:00
Evenemang Kategori:

Plats

Ärlegården
Ärlegatan 3
Göteborg, Sweden
+ Google Map