Hoppa till innehåll
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Resor genom inre landskap, rörelse och rumslighet

24 november, 2023 kl. 09:3012:00

Klassbeskrivning: Varmt välkommen till denna klass-serie som djupgående utforskar upplevda dimensioner som stöd in i dansande och rumslighet. Genom upplevelsebaserad anatomi kan vi zooma in och urskilja olika delar av oss. Vad det gör med oss, vårt dansande och vårt sceniska uttryck att röra oss från den platsen? Genom förståelse för vår anatomiska struktur, tidiga rörelsemönster och sammankopplingar inom oss vill vi hitta en känsla av helhet samt hållbara sätt att förhålla oss till vårt rörelsearbete. Vi guidas genom olika lager av oss själva och får rum att utforska, dansa och improvisera kring klassens tema. Utövare med bakgrund inom olika dansstilar och/eller olika scenkonstområden är välkomna. Vi lägger vikt vid att känna in dagsbehov och tillåta både stillhet och rörelse att få utrymme.

Facilitator

Klasserna kommer att undervisas av Ina Dokmo, Karolin Kent och Tuva Hildebrand. De somatiska praktikerna vi tillsammans utgår ifrån och bär med oss in i arbetet är upplevelsebaserad anatomi, Laban/Bartenieff somatiska studier och rörelseanalys, BodyMind Centering, Shiatsu in i rörelse, beröringstekniker, Basala neurocellulära mönster, Alexanderteknik, Skinner Releasingteknik, Eva Karczag’s pedagogik, kontaktimprovisation, och influenser från Zen Buddhism, Chan meditation och Kinesisk medicin.

Klasserna genomförs under hela hösten och i samarbete med Danskompaniet Spinn.

Plattform för Improvisation och Somatik (PIS) är ett arbetsnamn och förstudie som erbjuder publika aktiviteter för att främja djupgående och välutvecklade somatiska praktiker och improvisationstekniker. PIS vill främja och skapa en nära dialog och diskussion med somatiska praktikers globala rhizomatiska historia och arv, samt skapa rum för ny utveckling att ske. PIS ämnar vara ett normkritiskt och inkluderande rum.

Initiativtagarna bakom PIS, Tuva Hildebrand, Ina Dokmo & Karolin Kent arbetar på olika vis med somatisk praktik, rörelse, koreografi, sceniska uttryck, pedagogik, terapeutiska behandlingar och dans.

 

Details

Date:
24 november, 2023
Time:
09:30 – 12:00
Event Categories:
,

Organizer

Danscentrum Väst

Venue

Spinnstudion
Järntorget 7
Göteborg, Sweden
+ Google Map
Phone
0706483313
View Venue Website