Hoppa till innehåll
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Evenemangs-serie Evenemangs-serie: Leviathan Flow: Kaide Gonzales

Leviathan Flow: Kaide Gonzales

torsdag, 13 juni kl. 12:0013:30

Bild: Alessio Reedijk / The Movers

Biografi

Kaide Gonzalez är en svensk/chilensk dansare, som är specialiserad inom House- och Hiphopdans, och är en del av danskollektivet M A J E K O. Han har spenderat fyra år på Åsa Folkhögskola i Sköldinge för att fördjupa sina kunskaper om de olika dansformerna inom streetdance och har gått: Five Style (2009-10), One Style – Hiphop (2014-15) samt One Style – House (2016-18). Under 2018 flyttade han till Amsterdam (NL) för att studera en danspedagogutbildning vid Academy of Theatre and Dance och tog examen 2022.

Kaide är inte bara intresserad av att undervisa utan deltar även ofta i battles både i Sverige samt internationellt. Under 2023 var han bl a med i föreställningar i Frankrike  (skapat av kompaniet Black Sheep/CCNRB) och i Nederländerna (skapat av Alesya Dobysh). Under 2025 kommer han, tillsammans med M A J E K O, att vara med i den internationella produktionen Attitudes.

Han strävar efter att vara en dansare som är fri från etiketter samtidigt som han är uppmärksam på streetdance-kulturen (med fokus på House och Hiphop) som han deltar i. Dessutom utvecklar han för närvarande sin egen rörelse/danspraktik som lägger grunden för hans rörelsespråk inom dans, som han kallar för Leviathan Flow. Dessutom är han även upptagen med att sprida en nyfikenhet för temat ”konsten att träna” med inriktning dans, vilket han gör via sin YouTube-kanal Road to Infinity.

 

Klassbeskrivning

Leviathan Flow är namnet på Kaides rörelsespråk inom dans samt en träningsmetod som han ständigt utvecklar. Metoden är ett improvisationsverktyg som utvecklats för att hjälpa utövaren (oavsett dansbakgrund) att bekanta sig med sin kropp genom att använda cirkulära och undulerande (vågor) rörelser. Denna metod uppmanar utövaren att vara närvarande i sin dans samt uppmärksamma balansen/obalansen i energifördelningen av rörelse i olika riktningar i kroppen. Det finns ett konstant sökande efter total body connectivity. 

Inom klasserna kommer vi leka med:

– Leviathan Breath, vilket är grundtillståndet i denna metod och motsvarar kroppens andning och grundarbetet för att hitta flow inom sin dans respektive improvisation.

– Komplexitet som utgångspunkt för utforskandet för att öppna upp dörrar till framtida möjligheter när utövaren återgår till sin fria dansrörelse.

– Koncept

– Enkel användning av musik till sin improvisation

Detaljer

Datum:
torsdag, 13 juni
Tid:
12:00 – 13:30
Serie:

Arrangör

Danscentrum Väst