Hoppa till innehåll
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Balett: Susanna Caldergren Berggren

tisdag, 14 juni kl. 12:0013:30

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang var 1 dag som börjar kl. 12:00, och upprepas till 17 juni, 2022

Susanna har efter en lång karriär som dansare i GöteborgsOperans Danskompani sadlat om till danslärare, utbildad vid DOCH i Stockholm och Karlstad Universitet. Susanna har tidigare undervisat balett för yrkesförberedande Danslinjen och Musikallinjen vid Balettakademien i Göteborg på vid Hulebäcks estetiska program inriktning dans i Mölnlycke. Nu jobbar Susanna som gymnasielärare på Aranäsgymnasiet i Kungsbacka, som danslärare vid Kulturskolan i Kungsbacka och vid det estetiska program Sinclair inriktning dans i Uddevalla. Susanna undervisar främst i balett och modern nutida dans.

Susanna är licensierad yogalärare i Hathayoga och Yinyoga och har läst Mindfulness – teori och tillämpning vid Halmstad Högskola.

För mer info: Besök www.alterera.se

Klassbeskrivning:
Efter en hel karriär som dansare, både inom klassisk balett och modern nutida dans, har jag insett hur mycket den klassiska balettens träning ger dig som yrkesdansare. I min undervisning strävar jag efter att dansaren ska arbeta anatomiskt rätt och utefter sina förutsättningar. Dynamik och frasering är viktigt för rörelsens uttryck men även för att underlätta för kroppen anatomiskt och tekniskt. I min undervisning fokuserar jag på styrka, flöde och förlängning av kroppens uttryck. Lektionerna är traditionellt planerad med stångskola, övningar i center, allegron och diagonaler. Jag undervisar med energi och lust till dansen som uttryckssätt.

Detaljer

Datum:
tisdag, 14 juni
Tid:
12:00 – 13:30
Evenemang Kategori:

Arrangör

Danscentrum Väst

Plats

Ärlegården
Ärlegatan 3
Göteborg, Sweden
+ Google Map