Hoppa till innehåll
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Balett: Pontus Ax Sundset

onsdag, 20 april kl. 12:0013:30

Klassbeskrivning: På mina klasser försöker jag att lära ut teknik som först och främst baserar sig i den klassiska balettens grund, som ska kunna vara användbar både för klassiskt skolade dansare men också om man är mer inriktad på modern/nutida dans, genom att jobba igenom hela kroppen och få en ordentlig ”workout”.
Fotarbete, andning, koordination, snabbhet, inåt- och utåtvridning är för mig som yin & yang, helt olika muskelgrupper som måste samarbeta för att kunna använda sin kropp till det maximala. Att ta plats i rummet när en kommer till center. Det är 2022 och dansare bör vara utrustade med en god teknik inte minst för att kunna åta sig olika jobb som kräver tekniska färdigheter men också skydda kroppen från skador – bästa beskrivningen på min klass är ”funky ballet”!

Biografi: Pontus är bosatt i Stockholm, utbildad vid Svenska Balettskolan i Stockholm avgångsår 1998. Har sedan dess arbetat professionellt både i och utanför Sverige i t ex Norrdans, Carte Blanche, Ballet Victor Ullate, Skånes Dansteater, Royal Swedish Ballet & BallettAmRhein. För tillfället frilansar jag, samarbetar ofta både konstnärligt och spirituellt med Virpi Pahkinen.

 

Detaljer

Datum:
onsdag, 20 april
Tid:
12:00 – 13:30
Evenemang Kategori: